неделя, 14 август 2011 г.

Салата с чушки

Необходими продукти :

5-6 броя пиперки(като за пълнене);
5-6 броя леко люти пиперки(чорбаджийки);
5-6 броя скилидки чесън;
връзка магданоз;
1/2 връзка копър;
зехтин;балсамов оцет и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Пиперките се изпичат,обелват се и се изчистват от семките и се оставят да се отцедат.Докато се отцеждат,чорбаджииките се поставят на фолио върху котлона да равномерното им опукване.
В подходяща купа за салата,се нарязва на ситно чесъна,магданоза и копърчето.Добавят се вече отцедените и нарязани на лентички опечени чушки и най накрая чорбаджийките. Салата се овкусява със солта,зехтина и балсамовият оцет на вкус.Обърква се и по желание може да се поръси с печени орехови ядки.








Подходящи съчетания:
Печено месо;
Бяло вино;
Айрян


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар