понеделник, 15 август 2011 г.

Пълнени круши със синьо сирене




Необходими продукти( за шест порции):

3 броя круши;
200 гр. синьо сирене;
шепа орехи;
30 гр.масло;
две лъжици мед.

Начин на приготвяне :

Крушите се измиват, срязват се на две половинки и се изчистват от семките. По преценка може да им обелите коричките. Маслото се затопля в подходящ тиган и се запържват крушите за около минутка за всяка страна. Изваждат се и се поставят в тавичка. Синьото сирене се реже по дължина на крушите и се поставя в/у тях. Тавичката се слага в умерена фурна до запичане на сиренето до приятен златист цвят. В маслото където са се запържили крушите се добавят орехчетата до леко запичане и двете супени лъжици мед. С така приготвеното сосче се поливат вече запечените круши. Сервират се топли.



Подходящи съчетания:
Бяло вино;
Мартини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар