вторник, 16 август 2011 г.

Какаов кейк приготвен в драй кукър

Драй кукър е тиган за сухо запичане,сухо пържене и сухо запарване.Тайната е в горещия въздух,който циркулира около храната,като я прави невероятно апетитна.Моят драй кукър е подарък от най-добрите колеги,с които споделяме кулинарните си страсти :)

Ето и печивото:

Необходими продукти:
150 гр.масло на стайна температура;
50 гр.какао на прах;
250 мл. врящя вода;
200 гр.кафява захар;
2 броя яйца;
250 гр.пшенично брашно;
1 супена лъжица разтворимо кафе;
1 пръчица ванилия;
1 чаена лъжичка сода бикарбонат;
2 супени лъжици бакпулвер;
щипка сол;
капка олио

Начин на приготвяне :

Намажете дъното на тигана с капка олио и го поръсете с какао на прах.
Кипнете водата и добавете кафето , содата и ванилията.
В купа смесете и пресейте брашното,какаото на прах,бакпулвера и солта.
Разбийте маслото и кафявата захар до пухкава смес.Добавете едно по едно яйцата докато продължавате да разбивате.Най-накрая се добавя сместта с брашното при непрекъснато разбъркване.Така готовата смес сипвате в тигана.

По желание може да поръсите с ядки .В случая са орехови .

Тигана се похлупва и поставя върху котлона.Пече се на ниска температура около 40 минути.Ще се изненадате от резултата.



Подходящи съчетания:
чай;
минерална вода;
кафе;
ликьор;
сладолед

2 коментара: