сряда, 17 август 2011 г.

Говеждо с масло и каперси,гарнирано с печени картофки

Необходими продукти :

2 супени лъжици зехтин;
3 супени лъжици брашно;
500 грама тънко нарязани телешки пържоли;
20 грама масло;
1 1/2 супена лъжица оцет от бяло вино;
1 1/2 супени лъжици изцедени каперси;
2 супени лъжици нарязан свеж магданоз;
сол,прясно смлян черен пипер.

Начин на приготвяне :
Загрейте предварително подходящ тиган и добавете зехтина.
Междувременно смесете брашното със солта и черният пипер и оваляйте пържолките в сместа.Запържете на два интервала за по 2-3 минути,като обръщате докато всяка от страните стане златистокафява и добре опечена.Прехвърлете месото в подходящ съд.
В същият съд където сте пържили месото,добавете картофките под похлупак,докато се запекат и прехвърлете отново в подходящ съд.
В тигана добавете маслото,и запържете на слаб огън до златист цвят,добавете оцета и най-накрая каперсите и отдръпнете от котлона.
Сервирайте в подходяща чиния месото полято със соса.Гарнирайте с картофките и поръсете обилно с магданоз.

Подходящи съчетания:
червено вино;
розе,
бира

Няма коментари:

Публикуване на коментар