петък, 19 август 2011 г.

Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос

Необходими продукти:

500 грама пилешки крилца;
1 глава бял лук настърган;
1 скилидка чесън настъргана;
1 яйце;
250 мл. хладка вода;
100 грама царевично брашно(нишесте);
1 чаена лъжица сол;
1 чаена лъжичка прасно смлян чер пипер;
лют червен пипер на вкус;
две супени лъжици сусам;
слънчогледово олио за пържене;
за соса:четири супени лъжици кетчуп;
две супени лъжици захар;
сок от половин лимон.

Начин на приготвяне :
Мариновайте пилето с лука и чесъна за около тридесет минути.Междувременно разбийте яйцата с водата,солта и пипера.Нагорещете тигана с олиото и се подгответе за пържене.Крилцата потопете в яйчената смес и после оваляйте в царевичното брашно и сусама.Пържете около десет минути до получаване на златист цвят и хрупкав вид.Поставете въру кухненска кърпа и подсушете от излишната мазнина.
Смесето кетчупа със захарта,лимоновия сок и лютия червен пипер.Сложете сместа да поври няколко минути.По преценка изсипете соса в купичка или залейте с него вече готовите пилешки крилца.




Подходящи съчетания:
питки тортила,
бира,
лимонови резенчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар