събота, 20 август 2011 г.

Палачинки със сладко от горски малини

Необходими продукти :

180 мл. прясно мляко;
180 мл.газирана вода;
3 бр. яйца;
1 супена лъжица пудра захар;
150 гр. брашно;
30 гр.разтопено масло.

Начин на приготвяне :
Поставете съставките в блендер в реда посочен в рецептата.
поставете в хладилника за около час.Това спомага на брашното да се подуе в течността и така се получават леки и тънки палачинки.



Намажете дъното на подходящ тиган с масло и загрейте на умерена температура.
Налейте около 60 мл от сместа и разклатете тигана докато сместта се разстели равномерно по дъното.Върнете на котлона за около минута .Обърнете палачинката с шпатула и печете още около половин минута за другата страна.


Махнете палачинката от тигана и поставете върху решетка преди да се прехвърлят една върху друга.След това поставете палачинките в подходящ съд.


Така приготвените палачинки може да сервирате веднага,или да замразите за по-късен етап.Гарнират се според предпочитанията и вкуса.
В случая палачинките ги сервирах веднага с домашно сладко от горски малини.


Подходящи съчетания :
всички видове сладка;
течен шоколад;
кленов сироп;
смеси от сирене или майонеза;
пълнеж от шунка,филе или зеленчуци;
кафе,
сок;
бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар