понеделник, 22 август 2011 г.

Пълнени праскови с карамелена паяжина

Необходими продукти :
За шест порции:
3 броя едри праскови;

За пълнежа:

150 гр.бита сметана;
150 гр.прясно сирене - филаделфия, крема или подобно;
1 бр. ванилия;
шепа счукани и препечени орехи
2-3 супени лъжици пудра захар(на вкус)

За карамела:
60 гр. захар;
1 супена лъжица вода;
1 супена лъжица лимонов сок.

Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме прасковите внимателно.Разрязват се на две равни части и също така внимателно отделяме костилката.Сметаната,сиренето,ванилията и пудрата захар рабиваме с дървена лъжица до еднородна смес.Пристъпваме към приготвянето на карамелената смес,от която може да изработите освен паяжина,но и много други фигури.Захарта и водата завират до златисто меден цвят.Отделяме от котлона и ако процеса продължава може да потопим съда в студена вода.Добавяме лимоновият сок и разбъкваме.С помощта на лъжица оформяме карамелената паяжина върху готварска хартия.Докато изстине запълваме прасковите със сметановата смес и поръсваме със запечени орехи.Най-отгоре поставяме карамелените фигурки.Поставят се непосредствено преди сервиране защото рискуваме да се разтопят в сметановата смес.




Няма коментари:

Публикуване на коментар