четвъртък, 25 август 2011 г.

Салата от рукола , домати и пармезан

Необходими продукти :

200 грама рукола;
2 броя средно едри домати;
50 грама пармезан;
1 скилидка чесън;
сол на вкус
тъмен балсамов оцет;
зехтин;
щипка смлян черен пипер;
щипка босилек;

Начин на приготвяне:

Руколата измиваме и оставяме в гевгир да се отцеди от водата.Поставяме в подходяща купа.Доматите обелваме, почистваме от семето и нарязваме на едри кубчета.Част от пармезана настъргваме на люспи и поставяме при останалите продукти.Зехтина, балсамовия оцет ,чесъна и пипера блендираме до получаване на сос.Салатата омесваме със сол на вкус и поливаме със соса. Най- отгоре настъргваме на ситно останалото количество пармезан и поръсваме с босилек.



Подходящи съчетания:
Аперитив

Няма коментари:

Публикуване на коментар