петък, 26 август 2011 г.

Панакота с кисело мляко и малини

Необходими продукти :

200 гр. кисело мляко;
200 гр. малини;
5 супени лъжици пудра захар;
1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок;
10 грама желатин

Начин на приготвяне :

Заливаме желатина с 4-5 с.л. вода. Слагаме купичката с набъбналия желатин в тенджера с топла вода и го разтопяваме на водна баня.Пюрираме малините с пудрата захар, лимоновия сок и кисело мляко. Прибавяме охладения желатин,разбъркваме внимателно и наливаме сместа във формички.Оставяме десерта в хладилника за 5-6 часа, за да стегне.Десерта може да сервираме направо с формичките или да го извадим от тях. За да се обърне лесно и за да запази формата си панакотата може да поставите купичките в гореща вода за десетина секунди. Поднасяме ги с пресни малини или със сладко от малини.




2 коментара:

  1. Браво! Свежо и леко за лятната вечер:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Да,такъв е десерта :) Благодаря ти за "Браво"-то;) Можеш да се пробваш още тази вечер :)

    ОтговорИзтриване