неделя, 21 август 2011 г.

Сладкиш с фурми и джинджифил

Необходими продукти :

За сладкиша:
180 гр.фурми почистени и нарязани;
250 мл.вода;
150 грама захар;
50 грама масло;
175 грама брашно ;
2 броя яйца;
2 чаени лъжици смлян джинджифил;
1 чаена лъжица сода бикарбонат;
1 чаена лъжица бакпулвер;
1/2 чаена лъжица сол.

За соса:
500 мл бита сметана;
120 грама кафява захар;
1 чаена лъжица смлян джинджифил.

Начин на приготвяне:
Загрейте водата до кипване,прибавете фурмите,лъжичката сода и смленият джинджифил.Докато поизстине,свовременно разбийте маслото със захарта и прибавете последователно яйцата и продължавайте да разбивате.Добавете водата с фурмите.Смесете брашното с бакпулвера и пресейте.Добавете на струя при непрекъснато разбъркване.Изсипете в предварително намазана с масло тава или подходяща форма за печене. Печете на умерена фурна около 30-40 минути,или докато клечка за зъби вкарана в сърцевината излиза без по нея да се виждат влажни трохички.Готовият пудинг обърнете в подходяща форма за сервиране.
Сложете на водна баня сметаната,захарта и джинжифила и оставете да поври докато захарта се разстопи.
При сервиране се разрязва парче сладкиш,полят със сметановия сос.



Подходящо съчетание:
Кафе,
мляко;
ликьор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар