неделя, 28 август 2011 г.

Талиатели с телешко и сметанов сос

Необходими продукти:
1 пакет (400-500)грама талиатели;
300 грама телешко месо;
200 грама пресни гъби;
250 грама заквасена сметана;
1 чаена лъжичка прясно смлян чер пипер;
1 чаена лъжичка смлян розмарин;
1 супена лъжица зехтин;
сол на вкус;
50 грама настърган пармезан;
50 грама масло

Поставяме талиателите във вряща подсолена вода, в която сме сложили и зехтина.Варим.




Сварените талиатели,измиваме със студена вода,отцеждаме и нареждаме в подходяща тавичка, намазана с масло. Нарязваме телешкото месо на много тънки и дълги резенчета. Запържваме в тиган с масло. Малко преди сготвянето им прибавяме гъбите, розмарина, черният пипер и сол на вкус. Допържваме до готови.


Изваждаме телешките флейки и гъбите. В в тигана , в който сме ги пържили добавяме сметаната за няколко минути. Поливаме със соса вече подредените в тавичка талиатели. Покриваме с телешкото и гъбите и поръсваме с пармезан.Запичаме до златист цвят.



Поднасяме по тилиателя в чиния обилно поръсена с пресен магданоз.





Подходящи съчетания:
Тилиателите могат да се приготвят и с други меса и сирена,както и с различни сосове.Подходящи са както за основно ястие,така и за предястие.Подходящото питие за тях е виното.

2 коментара:

  1. А доволна ли сте от тигана Драй кукър, в който виждам, че сте приготвили ястието?

    ОтговорИзтриване
  2. Конкретно за тази рецепта,да ! :) Но не е най-доброто попадение.Сухо готвене разбирам,ако продуктите се приготвят без да залепват или загарят по тигана.Но ми се случва за съжаление...Иначе,се почиства много лесно и стават супер кейкове в него:)

    ОтговорИзтриване