петък, 2 септември 2011 г.

Боб със свинско месо в гърне


Необходими продукти :

250 грама бял сух боб;
300 грама свинско месо;
1 глава стар лук;
1,2 зелена чушка;
един средно голям морков;
няколко скилидки чесън;
мерудия;
пресен джинджифил или девисил;
олио;
супена лъжица млян червен пипер;
1 чаена лъжичка захар;
сол на вкус.

Начин на приготвяне :
Сложете боба в подходящ съд, като добавите вода, колкото да го покрие, както и щипка сода бикарбонат.Оставете да заври докато кипне.Отцедете от водата. Измийте със студена вода и отцедете отново. В глинено гърне поставете месото, накълцания лук,чушка и морков,обелените скилидки чесън,мерудията,захарта и олиото. Добавете боба и долейте вода,колкото е необходимо(почти догоре). Захлюпете с капак гърнето и поставете в предварително загрята фурна на около 200 градуса. Печете два часа.Малко преди да е напълно готов бобя добавете и овкусете със солта. При сервиране нарежете пресен джоджен или девисил.


Подходящи съчетания :
Може да сервирате боба,с люти чушлета и домашно приготвен хляб.
Да ви е сладко !

Няма коментари:

Публикуване на коментар