събота, 3 септември 2011 г.

Понички



Необходими продукти:

500-600 гр. брашно;
150 гр.пудра захар;
1 пакетче бакпулвер;
1 ч.л. сол;
3 яйца;
240 мл. прясно мляко;
1 лъжица разстопено масло;
1 чаена лъжичка ром.
Олио за пържене.

Начин на приготвяне :

В купа смесете сухите съставки.
В друга разбъркайте течните продукти.
Смесете всичко и разбъркайте, до получаване на много меко, лепкаво тесто.
Покрийте купата с прозрачно фолио и охладете за минимум час.Доомесете.
Върху набрашнена повърхност разточете тестото на кора с дебелина 0.5 до 1 см.
С помощта на две набрашнени чашки с по-голям и по-малък диаметър
изрежете поничките по посочения на снимката начин.



Пържете поничките в сгорещена мазнина до златисто и от двете страни.
Поставете ги върху кухненска хартия за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете поръсени с пудра захар.


Подходящи съчетания:
мед,
кленов сироп;
течен шоколад;
сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар