неделя, 4 септември 2011 г.

Пържени пикантни картофки( по корейски)





Необходими продукти:

1 кг. картофи;
1 супена лъжица тъмен балсамов оцет;
1 супена лъжица смлян кориандър;
1 супена лъжица лют червен пипер;
1 чаена лъжица прясно смлян черен пипер;
3 скилидки чесън;
30 гр.соев сос;
сол ;
слънчогледово олио за пържене.

Обелете картофите и ги нарежете на тънки пръчици.



Заврете вода,в която добавете оцета и солта. Нарязаните картофки сложете във врящата вода и кипнете за 3-4 минути. Извадете и изплакнете със студена вода. Смесете счукания чесън, кориандъра, лютия червен пипер, черния пипер и соевия сос. Оваляйте картофите в сместа и изпържете до златисто .





Подходящи съчетания :
Бира;
може да ги сервирате с кисело мляко и копър,като основно ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар