вторник, 6 септември 2011 г.

Супа от пресни зеленчуци




Необходими продукти :

2 бр. моркови;
2 бр. картофи;
1 бр. чушка;
10 бр. чушки зелен боб;
грах;
1/2 глава лук;
3 супени лъжици стрито фиде;
2 супени лъжици зехтин;
1 кубче бульон;
сол на вкус ;
подправки:чубрица,магданоз;
може да се добавят броколи,карфиолче,гъбки.

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се измиват, нарязват се на кубчета,и се поставят в подсолената вряща вода. Добавя се разтовреният бульон със зехтина. Варят се до омекване. Малко преди готовността им се добавя и фидето. Свалената от котлона супа се поръсва с пресните накълцани чубрица и магданоз.Сервира се топла.




Подходящи съчетания :
Пълнозърнест припечен хляб с масло;
сирене;
крутони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар