сряда, 7 септември 2011 г.

Пъпеш с мед и крокант


Рецептата е много лесна, но за сметка на това е много вкусен десерт. Необходимите продукти подберете в зависимост на броя гости, които ще го опитат:) Аз ви предлагам да разрежете поне един пъпеш.

Необходими продукти :


Добре озрял пъпеш, почистен и нарязан на парчета;
1 кафеена чаша пресен мед;
крокант.
За кроканта:
Пригответе равни части орехови ядки и захар. Загрейте на котлон до карамелизиране. Изсипете още топъл върху хартия за печене. След като изстине го стрийте с помощта на дървено чукче за месо.


В чинийка подходяща за сервиране, пръснете на дъното от стрития крокант, поставете резените пъпеш, полейте с меда и на всяко парче малко от кроканта. Гарнирайте с прясна мента. Да ви е сладко !

Няма коментари:

Публикуване на коментар