събота, 10 септември 2011 г.

Шоколадово ризото


Необходими продукти:

1 чаена чаша ориз;
3 чаени чаши прясно мляко;
100 грама бял шоколад;
3 супени лъжици готварска сметана;
захар на вкус;
смлени орехи;
мента.

Начин на приготвяне:

Сварете ориза с прясното мляко в съд с незалепващо покритие.Когато е готов отдръпнете от котлона и добавете последователно захарта,шоколада който предварително е натрошен на парчета и готварската сметана.Разбъркайте леко и докато сместта е още топла сипете в подходящи купички.Ризото се сервира изстинало,като се гарнира с поръсени орехи и листенца от свежа мента.
Да ви е сладко :)




Подходящи съчетания :

Ризотото може да се приготви и с тъмен шоколад,като се добави и канела.

3 коментара:

  1. Я виж ти, какво интересно предложение се спотайвало сред десертите ти.:-))) Много обичам ризото (като заклет фен на италианската кухня), правила съм най-различни видове, но никога досега - сладко. Силно ме заинтригува, Марийче, с тази твоя рецепта. :-)) Със сигурност ще я изпробвам, чувствам, че нямам как да пропусна.
    Поздрави, лека вечер, бързо да мине работната сряда и след това хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Опитай и с тъмен шоколад и канела ;) Напомня на вкуса от детството ;) Ако си в България ,хубави почивни дни и на теб !:)

    ОтговорИзтриване
  3. Тук съм си вече, почивката за съжаление вече свърши. Благодаря ти сърдечно!:-)))

    ОтговорИзтриване