неделя, 11 септември 2011 г.

Пържен барбун



Вероятно ще се запитате " Какво толкова е необходимо за една пържена риба ?" Всъщност наистина няма сложност в рецептата, но има една идея за процеса на пържене, която съм сигурна ,че ще ви хареса и която допринася за страхотен аромат на вече изпържената риба.


Необходими продукти :


около килограм изчистена риба Барбун;
олио за пържене;
стрък пресен розмарин(може и щипка изсушен);
1-2 скилидки чесън необелени;
сол ;
пресен копър;
царевично брашно.


Начин на приготвяне:

Нарежете ситно копърчето и смесете с царевичното брашно. Осолете рибата и оваляйте в брашното. Във вече загрятата мазнина за пържене сложете стрък розмарин и няколко скилидки чесън. Изпържете рибките, като внимавате да не се слепват.При изваждане ги поставяйте върху памучна кърпа за да поеме излишната мазнина.
Сервирайте топла.




Подходящи съчетания :
лимонови резени и сок,картофи
рибни сосове;
бира;
бяло вино;
узо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар