понеделник, 12 септември 2011 г.

Пилешки флейки с бекон и зеленчуци на тиган



За тази рецепта нямам точен грамаж от нужните продукти, а те са въпрос на вкус и импровизация.Но все пак ,ако решите да я изпробвате ще са ви нужни:
Пилешки гърди нарязани на тънки ленти, пресен или запушен бекон, чушки, зелен лук,сушени домати, зехтин, чубрица, сол и червен пипер на вкус.
Поставете в тигана зехтин колкото да покрие дъното. Последователно добавяйте и пилешкото, бекона и зеленчуците и подправките най-накрая. Запържете под похлупак до готовност.


При сервиране изцедете пресен лимонов сок. Гарнирайте с маслини. Добър апетит!:)


Подходящи съчетания:
Зелена салата;
салата от варени картофи;
вино

2 коментара:

  1. Днес, сърфирайки, съвсем случайно попаднах на твоя блог и мога да кажа, че ми харесва много и се чувствам изключително уютно.:-))) Интересни и вкусни рецепти ни предлагаш, Мария!
    Честичко ще ти гостувам!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Поласкана съм от добрите думи :) Благодаря, Мони! Дано попроменената визия на блога ми не повлиияе на поситители ,които като теб го считат за уютен;) Но съм още в самото начало и както се казва уча се. Иначе винаги с удоволствие приготвям храна и реших, че мога и да споделям :) Добре дошла и приятно сърфиране и тук!
    Поздрави,
    Мария Тюфекчиева

    ОтговорИзтриване