сряда, 14 септември 2011 г.

Панирана салвия (чипс от салвия )


Родината на салвията известна още като градински чай са някои страни по Средиземноморието - Франция, Испания. Сега е широкоразпространено растение в цяла Централна Европа.
Тя е популярен полухраст (височина 30 - 60 см.), който се отглежда като декоративно растение, но заради силния си аромат се отглежда и като подправка.
"Който си има салвия в градината, няма нужда от доктор " - това гласи стара арабска пословица. Наистина, салвията, известна още като градински чай, въздейства стимулиращо на организма и го предпазва от болести с богатото си съдържание на антиоксиданти.Освен това е добра подправка за средиземноморска кухня.

Чувала съм, че в Италия обожават панираната салвия.И ето моето предложение:

Необходими продукти :

връзка салвия;
брашно;
сол;
студена вода.

Начин на приготвяне :

Измийте и подсушете листенцата от салвия. В купичка разтворете брашно със студена вода до рядка кашичка.Добавете и сол на вкус.Това е вашата панировка.
В дълбок тиган добавете зехтин и загрейте. Топнете листенцата от салвията в панировката и веднага запържете за около половин минута.Дори и изстанала панираната по този начин салвия остава за дълго хрупкава.


Подходящи съчетания:
Подходяща като мезе за мастика,и бяло вино,също така като гарнитура за основно ястие .

Няма коментари:

Публикуване на коментар