четвъртък, 22 септември 2011 г.

Лаврак на фурна с лимони


Необходими продукти за четири порции:

4 броя черноморски лаврак;
2 броя лимони;
1 чаена лъжичка чер пипер;
1 чаена лъжица стрита мащерка;
2 скилидки чесън;
сол на вкус,
магданоз,
зехтин;
фолио за печене.

Начин на приготвяне :


Почистете добре рибата. Изцедете сока на един лимон, добавете черният пипер, мащерката , солта и зехтина . С така приготвеният сос отрийте рибата отвън. Останалото месо и кора от лимона, чесъна и магданоза накълцайте на парченца и на ситно. Объркайте и напълнете рибата с тази смес. Всяка риба обвийте поотделно във фолио и наредете в скарата на предварително загряла фурна на умерена температура. Печете около 20 минути . Сервирайте с гарнитура на вкус.




Подходящи съчетания:

Гарнитури от пресни зеленчуци,картофи,сосове,бяло вино.

1 коментар:

  1. Марийче, доста време не съм надниквала при теб, за което се извинявам, но имах малко проблеми с очите.
    Сега обаче ще си наваксам с най-голямо удоволствие пропуснатото, защото първо, че през това време си била много пъргава, второ предложенията ти винаги са изключително интересни и вкусни.:-))
    Вкъщи много обичаме рибка и се старая честичко да приготвям. Аз самата много обичам лаврак и като се замисля, май отдавна точно тази рибка не съм правила. Много ми харесва предложението ти. Рибка във фолио става безумно вкусна.:-))
    Благодаря ти за прекрасното предложение!
    Хубав ден и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване