събота, 24 септември 2011 г.

Мъфини със захарна глазура


Необходими продукти:

5 броя яйца;
1 чаена чаша захар;
1 чаена чаша топла вода;
1 чаена чаша олио;
2 чаени чаши брашно;
3 супени лъжици натурално какао;
щипка индийско орехче;
1 бакпулвер;
1 ванилия;
по желание орихи и конфитюр.

За глазурата:
1 чаена чаша пудра захар;
1 супена лъжица прясно мляко.
Разбива се добре до еднородна смес.

Начин на приготвяне :

Разбийте яйцата със захарта до пяна. Прибавете водата и олиото, като не спирате да разбърквате. Смесете брашното с бакпулвера, какаото и ванилията и пресейте. Добавете към яйчената смес, като внимателно разбърквате за да остане въздух в сместта. В тази рецепта аз прибавих натрошени орехи и сладко от ягоди.
Пригответе форма за мъфини и запълнете всяка формичка до половината с кексовата смес. Печете на умерена фурна до готовност.Можете да проверите, като с клечка боднете в печинвото и, ако не се задържа нищо по клечката са готови.
Извадете мъфините от формите и оставете да изстинат. През това време пригответе глазурата и с нея полейте или рисувайте по мъфините. Оставете на открито до стягане на глазурата.




Подходящи съчетания:
Кафе; мляко; сокове. Подходящи за парти, за закуска и за десерт.

1 коментар:

  1. Правя доста често мъфини, но да си призная, не винаги успявам да им направя глазура, че понякога направо ми ги дърпат от ръцете.:-))) Но като ти гледам снимките и като си представя моите "голи" мъфини казвам веднага, че тези изглеждат съвсем, съвсем различно, празнично.:-))) Снимките ти са фан-тас-тич-ни!!!!
    Поздравления, Марийче!

    ОтговорИзтриване