събота, 10 септември 2011 г.

Хрупкав ябълков щрудел


Има много рецепти за ябълков щрудел,но аз ви предлагам една "мързелива" рецепта:) Освен, че е много вкусна, но и е неотнемаща време.Чудесна идея за есенна събота.


Необходими продукти :

5 бр. ябълки почистени и настъргани на ренде;
1 ч.ч. олио или разтопено масло;
1 ч.ч. захар;
1 ч.ч брашно;
1 ч.ч. грис;
1 ч.ч. счукани орехи;
1 ч.л. бакпулвер
канела,джинджифил на вкус.

Начин на приготвяне:

Смесете настърганите ябълки, захарта, маслото, канелата и джиндижифила. Добавете последоватално грис, брашното с бакпулвера и орехите и объркайте внимателно с лъжица. Изисепете върху хартия в подходящ за печене съд.



Щруделът се пече при умерена температура около 20- 25 минути.Сервира се изстинал.




Подходящи съчетания:
Ябълков сайдер;
кафе;
сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар