неделя, 4 септември 2011 г.

Сьомга на тиган със сос от праскови



Рецептата си е моя импровизация и се надявам да ви допадне.


Необходими продукти :
4 броя котлета от сьомга;
1 лимон;
сол;
бял пипер;
масло

За соса :
200 грама почистени и нарязани праскови;
150 грама вода;
1 лъжица мед;
4 лъжици вермут;
1 лъжица соев сос;
сок от лимон на вкус;
сол.

Начин на приготвяне :

Рибата се намазва се с масло.Поръсва със сол и пипер.Пече се върху тиган с незалепващо покритие при температура 190 градуса по пет минути за всяка от страните.По време на печенето се изтисква лимонов сок върху котлетите.
Сосът се приготвя, като прасковите се слагат да заврат с водата, вермута, соевия сос, захарта, солта и пипера. Разбърква се непрекъснато. Ако е необходимо, може да се прибави още малко вода. След това се пасира и се изцежда лимоновия сок.
Рибата се сервира полята със соса, или само котлетите, а сосчето допълнително.




Подходящи съчетания:
Припечени филийки пълнозърнест хляб с масло;
Бяло вино

Няма коментари:

Публикуване на коментар