неделя, 2 октомври 2011 г.

Американски палачинки




Необходими продукти :

2 ч.ч. брашно;
1 пакетче бакпулвер;
2 с.л. пудра захар;
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко;
2 бр. яйца;
60 г разтопено масло;
За гарниране : Кленов сироп,мед,
пудра захар,течен шоколад или сладко.

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбъркват яйцата, прясното мляко/леко затоплено/, пудрата захар и разтопеното масло. Сместа се добавя към брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна смес.



Загрявя се тиган на умерен котлон. В него се изсипва около 1/3 ч.ч. от палачинковата смес. С лъжица се разпределя на кръг с диаметър около 10 см.Намалява се огъня и палачинката се пече 1-2 минути, или докато на повърхността се получат балончета.



Палачинката се обръща и се пече до готовност.
Забележка: При печенето не се използва мазнина, освен ако не е необходимо.


Подходящи съчетания :
Шом е американска, разбира се кленов сироп;
мед;
сладко;
течен шоколад;
сметана

1 коментар:

  1. Ах, че са ти хубави пенкейкчетата!!!! Редувам обикновено тъничките с американските, нали трябва да има разнообразие все пак.:-)) Снимките ти са страхотни, фаворит са ми тази с полуготовите, с балончетата, а последната направо избива рибата!:-))
    Браво!

    ОтговорИзтриване