понеделник, 3 октомври 2011 г.

Топящи се картофки



Тази рецепта беше призентирана от Гордън Рамзи в един видеофайл точно с това име. Тогава се зачудих колко може да са "топящи" едни картофи. Но се оказа така. Приготвени по този начи картофите са с много финна коричка отвън и топяща се сърцевина. Следвайте рецептата и ще се убедите сами ;)

Необходими продукти:

Няколко големи картофа;
морска сол;
прясно смлян черен пипер;
зехтин за пържене;
масло;
снопче сушена мащерка;
1 кубче пилешки ( зеленчуков ) бульон разтворено в чаена чаша вода;
масло

Начин на приготвяне :

Загрейте фурна на 200 градуса. Обелете картофите и измийте. Разрежете ги по дължина на два равни части. Поръсете с морска сол и черен пипер на вкус.


Загрейте зехтина до кипване на котлон. Топнете снопчето мащерка. Сложете картофите и запържете до зачервяване първо от едната, после от другата страна.


Подредете картофите в съд за печене, като между тях поставите прясно масло. Залейте ги с още кипящата мазнина, в която сте ги пържили и разтворен в чаена чаша вода бульон.


Печете 12- 15 минути в загрятата фурна. Сервирайте топли :)


Подходящи съчетания:

Много подходящ е сос от кисело мляко и натрошено сирене с копър,
бира;

2 коментара:

  1. Утре ще правя печено месце и точно се чудех, картофите в какъв вид да бъдат (това е любимата гарнитура вкъщи и съм в непрекъсната чуденка, как да ги разнообразявам). Ще ги направя точно така, защото съм сигурна, че са топящи се.:-)))
    И, ако позволиш, една приятелска закачка: Ще ги пека във фурната на 200 гра-ма.:-))) Сладурка!
    Много усмихнат ден, Марийче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Хахахахахахаха,тази фурна с грамажи е моята ;)))))) Забелязах грешката , ама забравих да редактирам . Благодаря , че ме подсети ;)

    ОтговорИзтриване