четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Пържени печурки в зехтин


Необходими продукти:

500 грама гъби кралска печурка;
1 глава зрял лук;
черен пипер;
чубрица;
50 грама оризов оцет;
зехтин за пържене;
едра сол

Начин на приготвяне:

Измийте добре печурките и подсушете. Запазете ги цели с пънчетата и кората. Накълцайте лука на ситно. Загрейте зехтина и поставете гъбите в него, като ги поръсите с едра сол и черен пипер. Запържете ги около пет минути и добавете лука.





Пържете до омекването му. Малко преди да ги свалите от котлона, поставете оризовия оцет като го сипвате внимателно по края на съда, в който се пържат гъбките и лука. Извадете и поръсете с чубрица и черен пипер.


1 коментар:

  1. Ах, каква невероятна вкусотия е комбинацията между гъбки и лук!!! А особено с тези хубави печурки! Да си оближеш пръстите.:-))))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване