събота, 8 октомври 2011 г.

Горещ шоколад



Горещият шоколад е изискна и любима напитка. Освен, че доставя удоволствие,но се приготвя много лесно. Ако искате да подобрите настроението си, да се заредите с доза енергия или да оздравеете по-бързо, отделете от времето си и пригответе своя напитка : )

Необходими продукти :

6 чаени чаши прясно мляко;
2 супени лъжици какао;
2 супени лъжици шоколадов пудинг( нишесте );
100 грама кафява захар ( или на вкус );
80 грама шоколад ;
1 ванилия;
малко канела;
индийско орехче;
няколко зрънца карамфил;
може да добавите ром и бял пипер, ако прецените.

Начин на приготвяне:

Затоплете прясното мляко, добавете натрошените кубчета шоколад и оставете да поври, като разбърквате от време на време. Разтворете нишестето и какаото с малко водичка и добавете вече към врящата смес като непрекъснато разбърквате. Сложете и захарта и изключете котлона. Разбъркайте отново. Докато още къкри изсепете и подправките .
Сервирайте горещ в огнеопорни високи стъклени чаши или в подходящи порцеланови. Може да гарнирате с течна сметана, шоколадови пръчици, пръчици от канела .

Как ви ухае ? Да ви е сладко :)))


2 коментара:

  1. Марийче, ще черпиш ли малко горещ шоколад?:-))) Страхотен изглежда!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Както казват французите : Аvec le plaisir :))))))) Наистина бих почерпила с голямо удоволствие :)

    ОтговорИзтриване