неделя, 9 октомври 2011 г.

Крем от тиква и бял шоколад




Необходими продукти:

200 мл. прясно мляко;
100 гр. разтопен бял шоколад;
200 гр. пасирана тиква;
10 грама желатин;
50 грама сладкарска сметана;
3 супени лъжици мед;
1 чаена лъжичка канела.

Начин на приготвяне:

Почистете тиквата, нарежете на парчета и сварете.Отцедете от водата и пасирайте. Затоплете прясното мляко и добавете меда към него. Бъркайте докато се разтопи. Смесете пюрираната тиква, прясното мляко меда и желатина. Разбъркайте. Разтворете на водна баня шоколада и добевете към млечно- тиквенета смес. Добавете канелата и отново разбъркайте. Оставете в хладилника докато стегне. Сервирайте като гарнирате със сметана.

2 коментара:

  1. Красота!....като ме почерпиш,ще споделя че е и вкусно:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Марийче, аз пак изостанах с публикациите ти, за което се извинявам. С тиква съм правила доста неща, но честно казано, не ми е хрумвало да направя крем. Толкова фин изглежда, цветът му е вълшебен - слънчево златен, а вкуса - със сигурност е фантастичен.:-))))
    Сърдечни поздрави и хубави есенни дни!

    ОтговорИзтриване