сряда, 12 октомври 2011 г.

Спаначени торбички




Необходими продукти:

За тестото:

1 яйце;
100 мл. хладка вода;
1 щипка сол;
брашно до омесване на меко тесто.

За пълнежа :
200 грама спанак от консерва;
100 грама сирене рикота;
пресен джоджен.
Олио за пържене.

Начин на приготвяне :

Омесете меко тесто и разточете на тънки кори . Изрежете кръгчета с диаметър 10 см.


Пасирайте спанака, добавете сиренето и накълцан джоджен. От сместта поставете с лъжичка по средата на всяко кръгче. Съберете краищата като торбичка и притеснете с пръсти в средата. Може да привържете с лентичка от тесто.



Оформете всички тобрички и оставете в хладилник за около 10-ина минути. Загрейте олио в дълбок съд, поставете спаначените торбички една по една и пържете до розово.



Сервирайте топли като предястие .


Няма коментари:

Публикуване на коментар