петък, 14 октомври 2011 г.

Свински котлети със сметана


Необходими продукти:

4 броя свински котлета;
500 грама заквасена сметана;
3- 4 супени лъжици брашно;
няколко стрити скилидки чесън;
прясно смлян черен пипер;
сол на вкус
магданоз;
зехтин за пържене

Начин на приготвяне :

Котлетите се посоляват, поръсват с чер пипер, леко се овалват в брашното и се запържват в сгорещен зехтин по 2- 3 минути от всяка страна, докато се зачервят.


Поставят се в тавичка. Смесват се сметаната, магданозът и чесънът, и с тях се поливат котлетите.


Слагат се да се запекат в загрята на 200˚С фурна за около 20 мин.

Сервират се топли, дори не е нужно да се гарнират.




Подходящи съчетания :
Като гарнитура:варени картофи, пържени картофи,запържени гъбки,ориз.
Червено вино

Няма коментари:

Публикуване на коментар