събота, 15 октомври 2011 г.

Пълнени хлебчета


Тази рецепта ми е една от любимите. Освен ,че е много бърза, много вкусна, но може да очаровате вашите гости. Продуктите необходими за нея няма как да напиша с точност, защото често е въпрос на импровизация и вкус. Просто ще ви представя продуктите и начина на приготвяне които използвам обикновено. Останалото ще зависи от вас :) Дано ви хареса !

Необходими продукти:

В зависимост от броя на гостите няколко хлебчета тип земел;
стръкче чери домати;
босилково песто;
маслинова паста;
сирене ементал, гауда или кашкавалче,
масло .

Начин на приготвяне:

Срежете в горната част хлебчетата на две вертикални и две хоризонтални ленти. Ще получите разрези с формата на квадратчета. В процепите намажете последователно със сос песто и маслинова паста. Нарежете сиренето на малки кубчета и поставете във всеки разрез. Повторете същото с чери доматчета.














Загрейте фурната на 200 градуса. Наредете хлебчетата върху решетка и запечете за максимум пет минути.



Извадете и полейте с масло. Сервирайте топли.


Да ви е сладко ! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар