неделя, 16 октомври 2011 г.

Меденки с карамелов пълнеж


Необходими продукти :

1 яйце;
1 кафеена чаша пудра захар;
1 кафеена чаша мед;
1 супена лъжица разтопено масло;
1 супена лъжица бакпулвер;
брашно до омесване на меко тесто;
стрит карамфил,канела,стрит чер пипер
бонбони лакта,карамел.

Начин на приготвяне :

Разбийте яйцето пудрата захар и меда, добавете маслото и подправките. Объркайте. Пресейте бакпулвера с брашното и замесете меко тесто. От тестото направете топчета с големина на кестен. Разстелете го върху дланта си и поставете пълнеж от бонбон.


Отново оформете на топка, притиснете леко и наредете върху предварително намазана с масло хартия за печене.


По желание може да ги поръсите с кафява захар. Запечете във фурна при температура 180 градуса до получаване на приятен меден цвят.



Подходящи съчетания:
чай; кафе; мляко

Няма коментари:

Публикуване на коментар