вторник, 18 октомври 2011 г.

Дип от печени домати ,чесън и цедено кисело мляко


Необходими продукти :

5- 6 домата тип рома,
5- 6 почистени скилидки чесън;
морска сол;
зехтин;
500 грама цедено кисело мляко;
пресен магданоз.

Начин на приготвяне :

Измитите и подсушени домати нарежете на четвъртинки. Скилидките чесън срежете на две. В подходящ съд за микровълнова фурна разстелете хартия за печене. Наредете доматите, чесънчето, поръсете с едра морска сол и полейте със зехтин.



Запечете в микровълнова фурна на максимална степен за десет минути, така, че доматките да добият сушен вид.


След като поизстинат ги добавете към цеденото кисело мляко. Разбъркайте внимателно. Поръсете с пресен магданоз.


Подходящи съчетания :

Припечен хляб;
тортила чипс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар