четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Бъркани яйца със сметана


Необходими продукти :

6 броя яйца;
3 супени лъжици заквасена сметана;
100 грама масло;
морска сол;
черен пипер;
6 филийки черен хляб;
чери домати, гъбки

Начин на приготвяне:

Поставете яйцата и маслото в студена касарола. Поръсете ги с морска сол и черен пипер.




Загрейте котлон на максимална степен, поставете касеролата с яйцата върху него и започнете непрекъснато бъркане. Започнат ли да се отлепват яйцата от дъното отдръпнете и поставете сметана. Върнете обратно на огъня и продължете бъркането до готовност. С бъркането трябва да постигнете кремообразна консистенция. Отръпнете от котлона. Докато поизстинат яйцата изпържете няколко чери доматчета и гъбки в зехтин. Препечете черен хляб. Сервирайте яйцата върху филийка, като гарнирате с гъбки и домати.





Особенно подходящи за сутрешна или следобедна закуска.

1 коментар:

  1. Това е много идейно! И начинът на приготвяне ми е много интересен. Последните ти постове са все любими мои неща.:-)) Това също ще бъде направено.
    Хубав и успешен ден!

    ОтговорИзтриване