неделя, 23 октомври 2011 г.

Мъфини с майонеза


Необходими продукти :

1 пакетче натурална майонеза;
1 чаена чаша топла вода;
1 чаена чаша пудра захар;
5 супени лъжици натурално какао;
3 супени лъжици смлени лешници;
2 чаени чаши брашно;
1 бакпулвер;
1 ванилия.

Начин на приготвяне :

Разбийте майонезата с пудрата захар на пяна. Добавете водата и ванилията. Брашното, какаото и бакпулвера пресейте и добавете към майонезена смес, като изсипвате на струйка при непрекъснато бъркане. Намажете дъното на формички за мъфини с масло или друга мазнина. Запълнете ги на половина с кексовата смес.


Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете мъфините в нея и първите пет минути запечете само на долен реотан. Печете до готовност. Може да изпробвате с клечка, по която трябва да няма следи ,след като поставите и извадите от печивото.


Извадете мъфините от фурната, изчакайте да изстинат и извадете от формата. Поръсете обилно с пудра захар, а пожелание може да залеете с шоколадова или друга глазура.





Подходящи съчетания :

кафе, чай, айрян, прясно мляко, горещ шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар