четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Печена дюля


След няколко дневна пауза поради ангажиментите в работата ми, тази вечер отново се отдавам на кулинария, нещо което ми доставя уникално удоволствие. Дали заради сезона, дали заради малкото време с което разполагах, но ми хрумна десерт, чийто аромат ме следва от детството. Печена дюля. И така ...

Необходими продукти за четири души:

2 средно големи дюли;
4 супени лъжици мед;
4 супени лъжици строшени ядки от орехи;
1 супена лъжица марсала.

Начин на приготвяне:

Измийте и срежете дюлите на две. Почистете сърцевината им така, че да се издълбаят. В длъбнатинката поставете по лъжица мед и орехи на всяко парче. Подредете дюлите върху хартия в подходяща тавичка.Поръсете с марсалата. Печете на около 200 градуса до готовност. Дюлите трябва да омекнат и да добият карамелен цвят.



Вкусно и лесно. Опитайте :))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар