неделя, 30 октомври 2011 г.

Крем супа от моркови


Необходими продукти:

500 гр. моркови;
1 малък картоф;
1 малка глава лук;
2-3 скилидки чесън;
1 малко парче джинджифил(или щипка млян);
500 мл. прясно мляко;
1ч. чаша вода с разтворено кубче бульон;
1 ч.л. червен пипер;
50 гр. масло;
сол, магданоз, черен пипер.

Начин на приготвяне :

Почистете и нарежете морковите, картофа, лука на едри кубчета. Разтопете маслото в подходящ съд, към него добавете зеленчуците,накълцаният джинджифил и скилидките чесън и задушете. Добавете чашата вода с разтвореният бульон и продължете варенето.


Заливаме с прясното мляко и варим до редуциране на течността и готовност на зеленчуците. Пасираме в съда в който се е варила супата до гладка смес. Разтопете лъжица масло и в него запържете леко червеният пипер. Заливката използвайте при сервиране. Също така супата може да се сервира с крутони от препечен хляб, накълцан магданоз и черен пипер.





Подходящи съчетания :

Може да се сервира към запържени гъби, плато от сирена и препечени филийки хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар