сряда, 2 ноември 2011 г.

Провансалски свински котлети

Прованс ( La Provence )е южната френската област между река Рона, Алпите и Италия. Това приказно място в Южна Франция се превръща в убежище за хората, търсещи отдих и добра кухня под средиземноморското слънце.

Котлетите които ще ви препоръчам непременно да изпробвате са приготвени с една типично провансалска подправка- розмарин. И така...


Необходими продукти :

6 броя свински котлети;
100 мл. зехтин;
1 връзка магданоз нарязан на ситно;
1 чаена лъжичка мащерка;
1 чаена лъжичка розмарин;
1 скилидка ситно настърган чесън;
1 чаена лъжица прясно смлян шарен пипер;
сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200°С. Котлетите се овкусяват със сол и шарения пипер и се запържват в половината от зехтина по 3 минути за всяка страна.


Магданозът се накълцва на ситно и се смесва с мащерката, чесъна, размарина и останалия зехтин.



Котлетите наредете в подходящ съд за печене.Сместа с подправките се разделя на четири и се намазва върху всеки от котлетите.


Поставете котлетите във фурната и печете до зачервяване.



Подходящи съчетания:

Особенно подходящи за гарниране на котлетите са задушена царевица с копър и намазани със зехтин, леко запечени пресни домати или запечени ябълки;
червено сухо вино.

1 коментар:

  1. Току-що ставам от масата, ама като гледам, какви апетитни котлети предлагаш, пак огладнях. :-))) Невероятна рецепта! Снимките са толкова изкусителни! Много хубава е чинията, с тези лалета.:-))))
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване