неделя, 13 ноември 2011 г.

Щрудел с ябълки и дюля


Необходими продукти :

2 ябълки;
1/2 дюля;
1/2 чаена чаша топла вода;
1/2 чаена чаша разтопено масло( може и олио)
1 чаена чаша захар;
1 чаена чаша грис;
2 чаени чаши брашно;
2 броя яйца
канела;
орехови ядки,
1 бакпулвер.

Начин на приготвяне:

Почистете ябълките и дюлята. Настържете ги на едро ренде. Добавете канелата, грис, брашното смесено с бакпулвера и объркайте внимателно с лъжица. В отделен съд разбийте яйцата и захарта на пяна, прибавете последователно водата и разтопеното масло. Прибъвете яйчената смес към сместта от настърганите плодове, грис и брашно. Добавете ореховите ядки.
Печете на температура 180 градуса около 20- ина минути. Проверявайте с клечка готовността на печивото.



1 коментар:

  1. Подходящ сладкиш за сезона, Марийче: ябълки, дюли, орехи, канела., ммммм... Това последното, подправката, толкова я обичам, вкъщи се шегуват с мен, че добре, че не подхождала съвсем на всичко. Мен ако ме питат, .....:-)))
    Много ми харесва щрудела, Марийче!
    Сърдечни поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване