неделя, 20 ноември 2011 г.

Палачинка на фурна



Нали се сещате за онзи момент, когато трябва да приготвите любимата закуска на любимите хора обаче е нужно време, в което "висенето" над котлона да ни поизнерви. Да не говорим, че докато се пекат палачинките една след една може да се свършат куп други неща. Разбира се, не отричам традиционния начин за приготвяне на палачинки, напротив, но сега ще ви предложа един също толкова вкусен вариант на палачинка, но пестящ от времето. Освен това ще е забавно за ония, които обичат експериментите в кухнята. И така... Запретнете ръкави :)

Необходими продукти :

4 яйца;
3 супени лъжици захар;
1 чаена чаша прясно мляко;
1 чаена чаша брашно;
1 ванилия;
щипка сол.
1/2 пакетче разтопено масло ( около 60 грама )

Начин на приготвяне :

Загрейте фурната на 200 градуса. Пригответе тавичка с диаметър 25 см, и в нея поставете маслото. Пъхнете тавата във фурната докато маслото се разтопи. През това време разбийте яйцата, захарта, млякото, ванилията и брашното. Всички продукти трябва да са на стайна температура.



Извадете тавичката от фурната и разклатете така, че маслото да се разлее и по стените и. Изсипете палачинковата смес и върнете във фурната. Печете на 150 градуса около тпидесет минути, но не отваряйте фурната по време на печене. Все пак по отношение на времето необходимо за печене е добре да поглеждате от време на време и когато палачинката получи златист цвят да извадите. Вашата голяма палачинка е готова.


Палачинката може да разрежете на парченца, да увиете на руло и да гарнирате на вкус и според предпочитанията ви. Предложената рецепта е с кайсиево сладко и крокант.




Да ви е сладко : )

1 коментар:

  1. Обичам вкусотии, които да ми пестят от времето.:-))) Страхотно оригинално предложение, търпящо всякакви импровизации!!
    Записвам си го веднагически!:-)))
    Поздрави, Марийче, и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване