сряда, 23 ноември 2011 г.

Свински джолан с картофи на гърне


Необходими продукти:

2 броя свински джолани;
800 грама обелени и нарязани на кубчета картофи;
3- 4 листа дафинов лист;
черен пипер на зърна;
бахар на зърна;
няколко скилидки чесън;
червен пипер ( на вкус)

Начин на приготвяне:

Сварете джоланите в подсолена вода, докато им се покажат костите. Извадете от бульона и след като изстинат обезкостете. Месото оставете накъсано на едри парчета.
В глинено гърне изсипете на дъното част от бульона, добавете нарязаните катофи, месото от джоланите, дафиновите листа, чесъна, бахара и червеното пиперче. Осолете ако е необходимо. Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете гърнето вътре и печете за около 1,5 часа.






Сервирайте с червено вино,люти чушлета и домашно приготвен хляб :)

1 коментар:

  1. Е на това му се казва вкусна манджа за зимата!:-))) Прекрасно предложение, Марийче!!!
    Знам, каква душица стават ястията, направени в глинен съд!
    Твоето изглежда невероятно апетитно!:-))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване