събота, 5 ноември 2011 г.

Пълнени пилешки бутчета


4 големи бутчета ;
1 голям сварен картоф;
1 яйце;
50 гр синьо сирене;
50 гр пушено сирене;
50 гр кашкавал;
3-4 листа прясна салвия;
1 малко клонче пресен розмарин;
3-4 стръка пресен риган;
3-4 стръка прясна мащерка;
сол и черен пипер на вкус;
Ако не разполагате с прясни подправки, може да ги замените със сухи.

Начин на приготвяне:

За пълнежа: настържете на ренде картофа и сирената. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Овкусете със сол и пипер, а след това разбъркайте.


Измийте добре бутчетата и ги поръсете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.
Разпределете пълнежа за бутчетата. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има навсякъде от сместа. Сложете напълнените бутчета в тава, а около тях разпределете цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно, може да го полеете леко със зехтин или масло. Не добавяйте течности.


След като бутчетата са изпечени, отстранете клончетата с подправките. Сервирайте с гарнитура от зеленчукова трушия или по вкус .




Подходящи съчетания:
Бяло вино;
Бира

1 коментар:

  1. Това е страхотна идея, Марийче!!!!:-))) У дома от пилето така и така се ядат само бутчета, това е прекрасна идея за приготвянето им. Прочетох, че има и салвия, онзи ден в магазина отново видях и не взех. Но ще оправя грешката си при следващото пазаруване.:-)))
    Голяма си изкусителка с тези снимки, да знаеш!:-))
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване