понеделник, 21 ноември 2011 г.

Паста Rigatonelli


Отново една рецепта от района на Римини. Кръстих я така зарада вида на пастата, който видях описан на кутийката:)

Необходими продукти :

250 грама паста ;
200 грама белени скариди;
300 мл. готварска сметана;
1 малка тиквичка;
2 супени лъжици коняк;
скилидка чесън;
половин глава стар лук;
копър;
морска сол;
пармеджано;
зехтин.

Начин на приготвяне:

Заврете около половин литър вода, подсолена с морска сол. Сварете макароните. Измийте ги със студена вода и отделете в подходящ съд. В тиган загрейте зехтина. Добавете настърганият лук, нарязаните тиквички и запържете. Добавете скаридите и коняка. Продължете пърженето докато изври коняка. Одръпнете от котлона и добавете сметаната.



Овкусете със сол , ако е необходимо. Поръсете със скълцан чесън и ситно настърган копър. Облейте макароните със сместта. Преди сервиране поръсете всяка порция с настърган пармезан.




Към ястието може да добавите чесново хлебче и да почерпите с бяло вино :)

1 коментар:

  1. Обожавам паста! Така подходящо си кръстила тази невероятна вкусотия.:-))) Изглежда красиво, цветно, вкусно!
    Браво, Марийче!:-))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване