неделя, 4 декември 2011 г.

Хляб с пълнеж


За да приготвите хляб с пълнеж ще ви е необходимо разнообразие от продукти, подбрани според вкуса, но също така ще ви е необходима основната рецепта за хляб. Днес аз го приготвих с пълнеж от три вида ситно нарязани колбаси, накълцани домати и настъргано сирене ементал. Използвах за основа босилково песто, а за поръсване слънчогледово семе. А ето на ваше внимание и рецептата от която омесвам хляба.

Необходими продукти:

250 грама прясно мляко;
3- 4 супени лъжици зехтин;
1 чаена лъжичка захар;
1 чаена лъжичка сол;
1 чаена лъжичка шарена сол;
1 пакетче суха мая (7 грама)
500 грама брашно ( ако е необходимо добавете или отнемете);
1 супена лъжица поръска за хляб.

Начин на приготвяне :

Млякото се затопля леко и в него се добавя зехтина, маята и захарта. Оставя се за 5-6 минути на топло. След това се смесва с брашното, в което сме добавили предварително солта и се замесва меко тесто. Оставя се за 20-ина минути да почине. Върху набрашнена плоскост се разточва елипсовидна кора. В единия и край се поставя предварително подбраната и подготвена плънка. Кората се навива на руло, като краищата се подвиват надолу към дъното . Поставя се в подходящ съд и се оставя да втаса на топло за около максимум час.



Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса, като постепенно градусите се увеличават с по 10 С дoкато стигнат 200 градуса. Нужното време за печене е 30-40 минути.





Хляба е подходящ и както за предястие, така и за основно ястие.

1 коментар:

  1. Оттук ли ухае така на домашен хляб?:-))) Страхотен е, Марийче, знаеш слабостта ми към месенето и печенето на такива вкусотии вкъщи.:-)))
    Поздравления за вкусната рецепта и за невероятно изкусителните снимки!
    Сърдечни поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване