вторник, 13 декември 2011 г.

Салата с варива и червено цвекло


Една чудесна салата, която спокойно можете да приготвите и на Бъдни вечер .

Необходими продукти:

1 глава печен лук;
1 средна глава червено цвекло;
3- 4 средно големи картофа;
1 чаена чаша сварен боб от консерва;
сол;
зехтин;
светъл балсамов оцет.

Начин на приготвяне :

Обвийте във фолио необелената глава лук и запечете върху котлон или фурна. След като изстине, обелете и нарежете на кръгчета. Обелете червеното цвекло сварете до омекване в подсолена вода. Отцежда се и след като се охлади, се нарязва на кубчета или на ивички с "къдрав" нож. Сварете и картофите, обелете и нарежете на кубчета. Отцедете добре боба от консервата. Смесете всички продукти и овкусете със сол, зехтин и балсамов оцет.


Салатата сервирайте с по чашка ракия.






Добър апетит !:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар