неделя, 12 февруари 2012 г.

Пълнозърнести питки с пушено овче сирене.




Необходими продукти:

1 чаена чаша настъргано овче сирене(пушено);
1 чаена чаша кисело мляко;
1 чаена чаша пълнозърнесто брашно ;
1,5 чаена чаша бяло пшенично брашно;
1 чаена лъжичка сода бикарбонат;
1 шипка сол;
1 чаена лъжица зехтин.

Начин на приготвяне:

Настърганото сирене смесете с киселото мляко. Към тях добавете содата и разбъркайте. Оставете да стане на шупли и добавете постепенно смесените брашна. Разбърквайте първоначално с лъжица докато се оформи топка в съда, в който сте поставили продуктите. Доомесете на ръка като добивите зехтина и от останалото брашно. Направете топки с големина на топка за голф и ги наредете върху хартия за печене на около три пръста разстояние една от друга. С тъпъта страна на нож притеснете в средата хлебчетата така ,че да се образува кръст. Загрейте фурната на долен реотан и поставете за печене. Печете така около пет минути след това доопечете на двеста градуса до готовност.





Много подходящи за крем супи, салати, зеленчукови каши.

Няма коментари:

Публикуване на коментар