петък, 24 февруари 2012 г.

Фусили (Fusilli) на фурна




Фусили (Fusilli) е вид италианска паста със спираловидна форма и може да бъде използвана с всеки сос, на супи (счупена на 2), на салати или печена с късчета месо.
Тази моя рецепта е пълна импровизация по отношение на продуктите, но се получи много добре и се надявам да ви хареса.

Необходими продукти:

1 пакет фусили - 500 грама;
предварително сварени пилешки гърди;
100 грама шунка;
200 грама гъбки;
100 мл. прясно мляко;
300 мл. готварска сметана;
2 яйца;
зехтин и сол на вкус;
босилек;
150 грама настърган пармезан.

Начин на приготвяне:

Сварете фусилите във вряща подсолена вода за десет минути. Отцедете в гевгир и измийте със студена вода. Изсипете ги в тавичка и към тях прибавете нарязаното на късчета пилешко месо, и нарязаните шунка и гъбки. Поръсете с босилек и сол на вкус и разбъркайте. В отделен съд разбийте яйцата със сметаната и прясното мляко и полейте пастата.



Запечете в тавичка до приятен загар и поръсете с пармезана преди да извадите пастата от фурната.


Гарнирайте със зелени маслинки.


Подходящи съчетания:
Бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар