неделя, 25 март 2012 г.

Шоколадов сладкиш с крема сирене и ягоди



Необходими продукти:

120 грама шоколад,
120 грама масло;
120 грама крема сирене( тип "филаделфия");
100 грама захар на кристали;
100 грама пудра захар;
4 яйца;
1 чаена чаша брашно;
1 бакпулвер;
1 супена лъжица какао;
на върха на чаена лъжичка натрошена ванилия( може и пакетче синтетична);
200 грама почистени и нарязани ягоди.

Начин на приготвяне:

Разбийте кристалната захар с три яйца от общо четирите яйца на пяна. Едното яйце ще ви е необходимо по-нататък. Разтопете на водна баня шоколада и маслото. Изчакайте да поизстине и добавете шоколадовата смес към яйчената. Смесете добре. Добавете предварително пресятото с бакпулвер,какаото и ванилията брашно. Объркайте до еднородна смес като за кейк. Изсипете в подходяща тавичка за печене.Отгоре поставете нарязаните ягоди. Отделете настрани докато плода се смеси с шоколадовата смес. Идва ред на крем сиренето. Смесете го с пудрата захар и оставащото едно яйце и разбийте до пяна.
Тази сирено- яйчна смес изсипете най-отгоре върху шоколадовата. С нож или дървена пръчица, прережете сместа, така, че да се смесят на отделните части двете смеси и да се образува мраморна шарка.

Печете на 175 градуса около 40 минути.
Извадете от съда, след като е изстинал сладкиша, нарежете на парчета и сервирайте.




Няма коментари:

Публикуване на коментар