събота, 31 март 2012 г.

Картофи с рукола и сирене "Bri"



Не измислих име за тази ми рецепта, която ми хрумна докато приготвях свежа салата с рукола. Реших, че руколата би могла да се сервира и през топлина обработка, след като италианците я запичат в пици :)Комбинацията с картофи ми се стори уместна. Като завършек на тази рецепта и за по изискан вкус и вид , се спрях на сиренето "Bri". Избрах точно това меко сирене заради неговият нежен и каймачен вкус,а ароматът му е силен, но не остър и натрапчив. Всичко, което ви е нужно за това ястие са мининум усилия и посочените продукти.

Необходими продукти:

3 броя едри картофа;
120 грама( едно пакетче) рукола;
120 грама сирене бри;
50 грама масло;
лъжичка зехтин;
1 кафеена чашка вода;
сол и бял пипер на вкус.

Начин на приготвяне :

Обелете и настържете на едро ренде картофите. В тиган с похлупак, разтопете маслото и задушете картофките, като ги разбърквате от време на време докато получат еднороден приятен загар.



Изсипете ги в подходящ съд за печене. На дъното на тигана излейте зехтина и задушете руколата за минутка две.



Изсипете и нея в тавичката. Добавете солта и пипера на вкус. Нарежете сиренето на малки кубчета и добавете към картофите и руколата. Долейте с водата, внимателно разбъркайте.



Изчакайте водата да се попие от сместа, покрийте с фолио и запечете около 20 минути на фурна при температура 200 градуса. Махнете фолиото и доопечете още за 5 минути.


Мммм...мирише вкусно.

Изчакайте да поизстине, нарежете на порции и всяка порция гарнирайте с прясна рукола.







Сервирайте с бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар